Håll koll på ditt spelande

När kasino och spel till en början blev stort så var det många som direkt antog att alla som spelade blev beroende och att deras ekonomi totalt skulle rasa samman. Idag vet man dock att om man bara är en ansvarsfull spelare så kan man själv med några enkla knep minska riskerna för att man ska falla dit för ett spelberoende.

Ett av de vanligaste tipsen är att man ska hålla koll på hur mycket pengar man spenderar och att man gör en budget. På det sättet så vet du själv hur mycket du spelat för och kan även enkelt se till så att du inte överstiger din planerade spelsumma. Här hittar du en lista på en mängd bra tips som du kan använda dig av när du spelar för att undvika att hamna i ett spelmissbruk.

Om man spelar spel som har mycket korta spelrundor så händer det dock enklare att pengarna rinner iväg efter en stunds spelande. Ett strålande exempel på det är slots. På bara någon minut spelad tid så har du hunnit med ett flertal spelomgångar och då spenderat en hel del pengar. Likadant är det med roulette. Här är det dock lite enklare att hålla koll på dina pengar, eftersom du här använder dig av marker som du enkelt kan hålla koll på. I en slotsmaskin stoppar du in pengar och spelar sedan oftast tills dessa är slut.

Blackjack är ett pokerspel där man också lätt kan spendera ganska så stora summor pengar. Omgångarna är snabba och man vill då gärna spela en gång till när den är slut. Här är det lätt att man börjar tänka "bara en omgång till" och att man sedan skjuter fram den sista omgången hela tiden, vilket kan vara en förvarning till att spelandet kan börja gå överstyr.

Sedan finns det spel där inte riskerna är lika höga. Några av dessa är bland annat bingo eller klassiska skraplotter. Visserligen finns det folk som har hamnat i ett spelmissbruk på grund av dessa, men det är absolut inte lika vanligt som för till exempel poker.